Let's meet Pampus
Elke week zetten we een van onze locaties in the spotlight. Dit keer stellen we je voor aan Bart van Forteiland Pampus. Deze vrolijke bebaarde krullebol is directeur/eigenaar. Samen met zijn team maakt hij van de events op Pampus een unieke ervaring.
Waarvoor steek jij de handen uit de mouwen bij Pampus?
Dat is een superbrede vraag! In principe voor alles. Juist nu werken we als eigenaren keihard mee op het eiland om dit seizoen succesvol te maken. Zo heb ik onlangs een paar dagen op Pampus gebivakkeerd als gastheer voor overnachtingen. Superleuk: elke ochtend ontbijtjes maken, gasten rondleiden, tussendoor even zwemmen. Totaal niet onze core business, maar zo praktisch en betrokken bezig te zijn zorgt voor een sterke verbinding met eiland, gasten en collega’s.
Vertel, wat is het grote geheim van Pampus. Wat maakt deze locatie uniek?
Misschien is heel Pampus wel het geheim. Iedereen kent de uitdrukking Voor Pampus liggen wel, maar weinig mensen zijn ooit op het eiland geweest. Een evenement op Pampus begint op de boot, een stuk varen is al superlekker! Maar dat er een onbewoond eiland midden in de Randstad ligt is de echte verrassing. En dan natuurlijk het fort: een ondergronds stelsel van tachtig ruimtes: gangen, zalen, koepels… En het geheim van Pampus? Daarvoor zul je toch echt naar Pampus moeten varen.
Wat zijn jullie (verborgen) parels?
Misschien niet echt verborgen: maar ik zou graag onze catering willen noemen. In 2015 hebben we ons eigen horeca- en cateringbedrijf opgericht en dat is een enorme verademing! We hebben een geweldig vast team en je kunt op Pampus écht goed eten! Bovendien hechten we serieus aan duurzaamheid, we koken volgens de principes van Dutch Cuisine (lokaal/ in het seizoen/ duurzaam), maar gaan nog een stapje verder: de meeste groente en alle kruiden en bloemen komen uit onze eigen tuin!
Heb je nog een leuke fun fact over Pampus?
Forteiland Pampus is de eerste plek in Nederland waar op grote schaal wordt gewerkt met biovergisting. Al ons tuin en keukenafval gaat de vergister in (feitelijk een mechanische koe), het gas dat vrijkomt wordt gebruikt om op te koken en de mest die als restproduct geproduceerd wordt, gaat onze moestuin in. Een supergaaf voorbeeld van hoe Pampus een off-grid mini-economie is!
Als jij het ultieme event op Pampus mag organiseren, hoe ziet dat er dan uit?
De toegevoegde waarde van Pampus is het eilandgevoel: een ultiem gevoel van vrijheid! Daarnaast ben je op een eiland écht op elkaar aangewezen en even helemaal weg van de stress van alle dag. Deze factoren moeten de hoofdrol spelen in een goed event. Zo is een productpresentatie op Pampus heel gaaf, maar je wil geen klassieke standjes bouwen. Veel leuker: laat je bezoekers speuren door het fort op zoek naar de nieuwe collectie. Zo hebben we ooit een mega ballenbad gemaakt in het voormalige waterbassin van het fort, waar delen van een tassencollectie in konden worden gezocht.
Los van het inhoudelijke moet er natuurlijk gefeest worden. Tijdens mijn ultieme event toveren we het hele eiland om tot een festivalterrein: foodstands, barretjes, livemuziek… In het fort verstoppen we dan een paar verrassingen: denk aan een bruine kroeg inclusief pils, pinda’s en André Hazes, een waarzegster, photo booth.
Wat is dé tip voor een succesvol event op Pampus?
Combineer fort en eiland! Het fort is waanzinnig: spannend, stoer, erfgoed. Het eiland daarentegen kenmerkt zich door weidse vergezichten en groen gras. De combinatie van die twee is goud!